Južnokorejci otpjevali “Molitvu” Marije Šerifović i privukli pažnju na Balkanu

Nastup kvarteta u južnokorejskom muzičkom showu “Phantom Singer” privukao je pažnju na prostoru Balkana, s obzirom na to da je kvartet otpjevao pjesmu “Molitva” srbijanske pjevačice Marije Šerifović.

Pjevačica pjesmu “Molitva” otpjevala je na Evroviziji 2007. godine u Hartwall Areni u finskom Helsinkiju i ostvarila prvu pobjedu za Srbiju na planetarno poznatom takmičenju.

Iako je show popularan u Južnoj Koreji ovog puta privukao je pažnju i daleko izvan granica. Izvedba kvarteta naročito je zanimljiva na Balkanu jer su otpjevali pjesmu našeg govornog područja, što zvuči veoma simpatično.

“Phantom Singer” je muzički show u Južnoj Koreji koji bira najbolji muški kvartet, a emisija se prikazuje na televizijskom programu JTBC-a.

Svaka sezona sastoji se od četiri runde i svaki takmičar prolazi kroz solo, duet i trio faze. Na kraju, tri kvarteta se sastaju u finalu. Nagrada je 100 korejskih kiliona i prilika za održavanje koncerata širom države, ali i objavljivanje albuma na svjetskom nivou.

Show nastoji da nađe perfekciju i harmoniju među muškim glasovima, radeći na žanrovima opere i mjuzikla uz dodatak pop muzike. Ovakav format muzike doveo je do “crossover sindroma” u Južnoj Koreji, a koncertna turneja 2017. godine rasprodata je za svega 15 minuta.

Izvor:klix.ba