Koji Bosanac ima najviše fanova na Facebooku: Nisu to Edin Džeko, Miralem Pjanić i Dino Merlin

Društvene mreže odavno su prerasle svoju primarnu ulogu – povezivanje korisnika sa prijateljima i bliskim osobama. 

Danas su one koristan alat u promociji i unapređenju različitih biznisa, te samopromociji javnih ličnosti. Također, valja pomenuti i fenomen novih i instant zvijezda kojima su upravo društvene mreže pomogle da pridobiju ovaj epitet. Kao posljedica toga nastala je svojevrsna utrka u broju pratilaca, oznakama sviđanja i ostalim reakcijama na objave.

U moru ličnosti koje žele svoj komadić slave na društvenim mrežama teško je se izdvojiti originalnošću i zadržati interesovanje pratilaca i publike, tako da vođenje društvenih naloga postaje ozbiljan posao koji zahtjeva vrijeme, posvećenost i iznad svega kreativnost. Postoje pojedinci kojima to jako dobro ide od ruke, a takvih ima i među Bosancima.

Zanimljivo je da status najpopularnijeg Bosanca na Facebooku, kako bi se inače očekivalo, nemaju ni Edin Džeko, ni Miralem Pjanić, ni Dino Merlin, ni Zdravko Čolić. Naime, bosanskohercegovački MMA borac Ermin Junuzović, poznatiji kao Erko Jun, nosi ovaj epitet već nekoliko godina zahvaljujući nevjerovatnom broju od 4.141.632 fanova.

Kapiten nogometne reprezentacije BiH Edin Džeko ima 2,9 mil. pratilaca, a njegov saigrač iz državnog tima Miralem Pjanić “samo” 1.2 miliona fanova na ovoj društvenoj mreži. Asmir Begović približava se brojci od pola miliona i trenutno njegov profil prati 450.740 ljudi. Među našim sportistima veliki broj pratilaca imaju i Jusuf Nurkić (91.000) i Džanan Musa (80.541 pratilaca).

Najpopularniji među bh. muzičkim zvijezdama očekivano je Dino Merlin. Njegovu zvaničnu stranicu na Facebooku prati 888.000 ljudi, dok Zdravko Čolić na svoje dvije stranice ima nešto više od 700.000 fanova.

 

Halid Bešlić na svom profilu na Facebooku redovno objavljuje zanimljivosti iz života i u posljednje vrijeme ugašeno je nekoliko lažnih profila s njegovim imenom na ovoj društvenoj mreži. On trenutno na Facebooku ima 159.000 fanova. Među popularnim muzičarima sa relativno velikim brojem pratilaca su i reper Jasmin Fazlić alias Jala Brat, koji ima 167.300, a njegov najbolji prijatelj i saradnik Amar Hodžić Buba Corelli 125.000 fanova.

Izvor:faktor.ba