Komšić nakon Milanovićevih izjava: Danas je 11. juli

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović izjavio je u nedjelju da u službeni posjet Sarajevu neće doći dok se “neke stvari ne razriješe”, a na upit novinara da pojasni tu izjavu ustvrdio je da “član Predsjedništva BiH Željko Komšić nije predstavnik hrvatskog naroda”.

Tragom ovih izjava kontaktirali smo hrvatskog člana Predsjedništva BiH, koji se službeno nalazi u Beču gdje se danas obratio na poziv Saveza bh. udruženja u Austriji.

“Danas je 11. juli. Na Milanovića nemam komentar”, rekao je Komšić.

Podsjetimo, Milanović je kazao da je “hrvatski narod konstitutivan narod”, te da hrvatske predstavnike “moraju ga birati građani hrvatske nacionalnosti”.

“U Hrvatskoj, doduše pripadnike manjina, ali jasno definiranih etničkih skupina, mogu birati samo pripadnici tih skupina. Dakle, ne mogu ja kao Hrvat u Hrvatskoj birati predstavnika srpskog ili bošnjačkog naroda u Hrvatskom saboru”, kazao je Milanović novinarima u Vitezu, pred početak radnog sastanka s predstavnicima lokalne zajednice, te političarima i gospodarstvenicima”, rekao je Milanović danas u Vitezu.

Izvor:Radiosarajevo.ba