Suljagić: Ana Brnabić laže! Vučićev izazlanik godinama moli…

Emir Suljagić, direktor memorijalnog centra Srebrenica – Potočari, reagirao je na izjavu Ane Brnabić, premijerke Srbije. 

– Ana Brnabić laže. Već godinama lični izaslanik Aleksandra Vučića moli, vapi i preklinje da mu dopustimo da dođe na komemoraciju u Srebrenicu. I uvijek dobije isti odgovor: Kada Srbija genocid nazove pravim imenom, imat će mjesto na komemoraciji – naveo je Suljagić.

Brnabić je danas izjavila da se 1995. godine “desio užasan zločin u Srebrenici” ali da “zvaničnicima Srbije nije tamo mjesto, dok se ne procesuiraju napadači koji su na današnji dan prije šest godina, napali, tada, premijera, Aleksandra Vučića”.

– Dok se ne privede pravdi svako ko je napao predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, tada premijera, koji je otišao u Srebrenicu da izrazi poštovanje prema žrtvama i bošnjačkom narodu ja ne vidim da je nama zvaničnicima mjesto tamo – rekla je Brnabić za TV Prva.

Ona je navela da je “skandal” što niko nije odgovarao za napad na život Vučića, što bi značilo da tako nešto može da se ponovi.

– Izražavam ogromno žaljenje jer se užasan zločin desio u Srebrenici i nemam problem da pokažem pijetet prema svim žrtvama – rekla je Brnabić.

Ona je naglasila da je normalna praksa da neko odgovara za napad na zvaničnika druge države.

– Zapanjena sam da oni to ignorišu. Očigledno je da od toga nikad ništa neće biti – navela je Brnabić.

Izvor:faktor.ba