KOMŠIĆ U KOST: ‘U SARAJEVU POSTOJE SARADNICI HRVATSKOG ‘NON-PAPERA’!

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić komentarisao je danas hrvatski “non-paper”, ustvrdivši da u Sarajevu postoje saradnici hrvatskog “non-papera”, u kojem se, između ostalog, zagovara formiranje etničkih izbornih jedinica.

Komšić je kazao da hrvatski “non-paper” nije grub kao “non-paper” koji je uputio premijer Slovenije Janez Janša.

  • Da okarakterišemo malo i hrvatski ‘non-paper’ u tom kontekstu. Nije grub kao ovaj, ali u suštini, traži jednu vrstu podjele BiH zasnovane na etničkoj osnovi”, rekao je Komšić.

Ustvrdio je da u Sarajevu postoje oni koji su saradnici hrvatskog “non-papera”, kojim se zagovara formiranje etničkih izbornih jedinica, odnosno ispunjavanje zahtjeva HDZ-a.

  • Meni nije problem da kažem, ali kad kažete takve stvari, onda vas proglase huškačem, mnogi se nađu uvrijeđenim, imaju saradnike i u Sarajevu među ljudima za koje ne biste na prvi pogled rekli da mogu to da rade. Zašto to rade je posebna priča”, kazao je Komšić.

On nije precizirao na koga misli kada govori o imenima političkih saradnika. Međutim, i široj javnosti potpuno je jasno da mediji pod kontrolom Fahrudina Radončića, u prvom redu “Dnevni avaz”, ali i neki drugi satelitski mediji, djeluju u tom pravcu.

Dokaz toga jeste i jučerašnje pisanje “Avaza”, koje je kroz intervju sa ministrom vanjskih poslova Gordanom Grlićem Radmanom promoviralo hrvatski “non-paper”. “Avaz” je istovremeno na sve načine pokušavao negirati i postojanje Janšinog “non-papera”, a u proteklim sedmicama oštro je sa stranica ovog stranačkog biltena napadan Komšićev “non-paper”, koji je poslan u Bruxelles, a u kojemu se kritikuje uloga Delegacije EU u BiH te naklonost njenog šefa prema namjerama HDZ-a i SNSD-a radi razbijanja države kroz podršku susjednih zemalja, prije svega Hrvatske i Srbije.

Izor:hayat.ba