U Sarajevu počela gradnja prve privatne opće bolnice vrijedne 60 miliona eura

Na području sarajevske općine Novi Grad je u martu započela prva faza izgradnje prve privatne opće bolnice u Sarajevu, a načelnik ove Semir Efendić je objavio i skice kako bi ona trebalo da izgleda.
Projekat je vrijedan oko 60 miliona eura, a investitor je jedna od najvećih bh. kompanija Asa Prevent, a studiju za izgradnju bolnice je pripremio Medicinski fakultet iz Beča

“Višestruki je značaj ovog projekta za našu ekonomiju, zdravstveni sistem, ali i ukupni ambijent života u našem gradu”, rekao je Efendić.
Bolnica će se nalaziti uz centralni objekat doma zdravlja Novi Grad na Otoci i tako činiti u cjelini zdravstveni kompleks doma zdravlja i bolnice na jednom mjestu.
Izgradnja i puštanje u funkciju jedne ovakve institucije trebala bi podići standard kada je riječ o zdravstvenoj usluzi, a osim toga to je prilika da se otvore nova radna mjesta, ali i zadrži medicinski kadar u našoj zemlji.
“U konačnici, zapošljavat će više stotina ljekara i drugog medicinskog i ostalog osoblja koje posao neće morati tražiti izvan naše države”, rekao je Efendić.
Nakon izgradnje trgovačkog centra Bingo sa multipleks kinima i ostalim sadržajima u ulici Džemala Bijedića, izgradnja bolnice još jedan je projekat koji se uspješno realizira u općini Novi Grad.

Izvor:saff.ba