Krv na rukama ratnog zločinca Ratka Mladića na muralu u centru Beograda

Ratko Mladić je pravosnažno osuđen pred Haškim tribunalom na doživotnu kaznu zatvora za genocid u Srebrenici, progone Bošnjaka i Hrvata, teroriziranje građana Sarajeva i uzimanje pripadnika UNPROFOR-a za taoce

Mural sa likom Ratka Mladića, ratnog zločinca, haškog osuđenika i bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske, osvanuo je jučer na uglu ulice Alekse Nenadovića i Njegoševe na Vračaru u Beogradu. Dan poslije, nepoznata osoba docrtala je na Mladićevim rukama krv, aludirajući na zločine koji su počinjeni za vrijeme sukoba na teritoriji Bosne i Hercegovine, piše Nova.rs.

Ratko Mladić je pravosnažno osuđen pred Haškim tribunalom na doživotnu kaznu zatvora za genocid u Srebrenici, progone Bošnjaka i Hrvata, teroriziranje građana Sarajeva i uzimanje pripadnika UNPROFOR-a za taoce.

Žalbeno vijeće Haškog tribunala nedavno je potvrdilo prvostepenu presudu kojom je Mladić proglašen krivim po deset tačaka optužnice – za učešće u genocidu u Srebrenici, progon, istrebljenje, ubistvo, deportaciju stanovništva, prisilno premještanje stanovništva, terorisanje stanovništva, protivpravne napade na civile i uzimanje talaca.

Izvor:avaz.ba