Kućni eksperimenti: Oživio je biljke uz pomoć vlastite kose

Armen Adamjan (31), iz Danske, je eksperimentirao s dvije biljke. Jednu je ‘nahranio’ vlastitom kosom i otkrio da je ona rasla brže od druge. Objasnio je da je to zbog toga što je kosa bogata dušikom.

Ako imate biljke koje odumiru i ne znate kako ih spasiti, pokušajte s ovom trikom kojeg je podijelio Armen Adamjan. Koristeći vlastitu kosu, koju je zakopao uz stabljiku biljke, otkrio je kako ona tako brže raste. Rezultate je podijelio na društvenim mrežama, piše “24sata“.

Većina mojih ideja događa se spontano, kao i ova. Probudio sam se i počešljao kosu, a kad sam pogledao četku, zapitao sam se postoji li nešto za što se mogu iskoristiti dlake. Iako mi se u početku činilo pomalo ludo, otkrio sam da je kosa bogata dušikom. Znao sam da je dušik presudan u rastu biljaka jer bez dušika biljke postaju žute i ne mogu rasti više – rekao je Armen.

Odlučio je napraviti eksperiment s dvije identične biljke (u istoj fazi rasta) s istim kvalitetnim tlom.

 

U jednu sam zakopao klupko svoje kose, uz stabljiku biljke. Tijekom sljedećih šest tjedana biljka sa zakopanom dlakom rasla je brže i više od one bez nje – otkrio je.

Nakon toga je eksperimentirao i s drugim sadnicama i primijetio isti napredak.

Ljudska kosa sadrži velike količine dušika, a najbolje je to što joj treba vremena da se razgradi, što znači da svaki put kad zalijevate biljke, dušik se pusti u tlo. Ako jedna od vaših biljaka iznenada prestane rasti ili donji listovi požute, to bi moglo značiti da joj nedostaje dušika – dodao je.

Video je na Instagramu dobio više od 8000 lajkova, a na TikTok-u je pregledan više od 28.000 puta, piše Mirror.

Izvor:haber.ba