MONSTRUM: NOŽEM IZBO 16 MAČAKA, POLICIJI PRIČAO DA IH VOLI

Britanac Steve Bouquet proglašen je krivim za gomilu “divljačkih” napada nožem na 16 mačaka u primorskom gradu Brighton u južnoj Engleskoj, potvrdila je policija u Sussexu.

Ovaj 54-godišnji zaštitar napadao je kućne ljubimce tokom devet mjeseci u blizini njegove kuće. Devet mačaka je izbodeno nožem, dok je još sedam preživjelo ozljede.

Bouquet, koji je negirao optužbe za štetu i posedovanje noža u javnom prostoru, proglašen je krivim na sudu Chichester Crown u srijedu nakon osmodnevnog suđenja, rekla je policija.

Porota je čula kako su vlasnici kućnih ljubimaca potrošili hiljade funti na veterinarskim računima nakon uboda nožem.

Presuda će mu biti izrečena 12. jula, piše CNN.

Nakon izvještaja o ovim napadima, policija u početku nije imala nikakve tragove ko je odgovoran.

  • Nije bilo svjedoka divljačkih djela i nije bilo naznaka ko je odgovoran – rekao je detektivski inspektor Chris Thompson.

No slučaj se “preokrenuo” u maju 2019. godine kada je Bouquet uhvaćen na CCTV-u kako miluje, a zatim napada 9-mjesečnu mačku Hendrix, koja je kasnije umrla od zadobivenih ozljeda.

  • Vlasnici mačke otkrili su trag krvi koji je vodio od prolaza do njihove kuće, a zatim su primijetili CCTV kameru u blizini. To je postavio komšija čija je vlastita mačka doživjela sličnu sudbinu, nožem i ubijenom godinu dana prije – rekao je Thompson.
  • Pregledali smo snimku i otkrili da je uhvatila Bouquea kako se saginje kako bi pogladio mačku prije nego što je izvadio nešto iz ruksaka i počeo se trzati prema njoj – dodao je.

Thompson je to opisao kao prekretnicu u policijskoj istrazi.

Dva dana kasnije, 2. juna 2019. godine, policajci su uhapsili osumnjičenog i u njegovoj kući pronašli nož sa mačjom DNK.

Thompson je dodao da je policija na Bouquetovom računaru pronašla dokaze da je “više puta” posjetio web stranicu o izgubljenim mačkama u gradu i gledao “brojne” video zapise pasa koji ubijaju mačke.

Bouquet je policiji, koja je na pronašla i dvije fotografije mrtvih mačaka, rekao da voli mačke.

Izvor:hayat.ba