Sadik Hasanović: Postao sam politička tema, ali ne odričem se Bosne, Srebrenice i Srebrenika

Ovih dana me brutalno napadaju, napisao je Sadik

Finalista muzičkog takmičenja “Zvezde Granda”, Sadik Hasanović, ovih dana je u centru javnosti nakon medijskog linča u susjednoj Srbiji. Pojedini mediji iz Srbije protiv ovog momka iz Srebrenika digli su hajku zbog fotografije s komandatnom Naserom Orićem, ali i zbog pjevanja numere koja navodno govori u ubijanju Srba.

Sadik se i večeras obratio javnosti.

– Potičem iz porodice koja ima dugogodišnju muzičku tradiciju. Moj djed je bio violinista, otac pjevač… Ja sam nastavio s pjevanjem, kako kod nas kažu s koljena na koljeno. Ali ako neko od mene očekuje da biram između oca i porijekla, umjesto uspješne karijere, ja bez dileme biram ono prvo, oca, porodicu i moje porijeklo, a pjevati nikada prestati neću! Ovih dana me brutalno napadaju. Znam teško je nas na Balkanu pomiriti, čini mi se da to ne može niko pa neću ni ja, a volio bih da mogu. Isto tako moja misija nije da mirim Balkan nego da odem u Beograd i pokažem svoje muzičke sposobnosti i to sam ulaskom u finale “Zvezde Granda” dokazao – napisao je Sadik na Instagramu.

  • Objava na Instagram Storyju

    Objava na Instagram Storyju

    Foto: Printscreen


– A sada malo surove istine… Nije ovaj mladić, onda dječak Sadik, rođen u Švicarskoj, a danas živi u Srebreniku, zato što je htio da tako bude, već je u Srebreniku zato što su mu oca i majku iz Srebrenice, protjerali u julu 1995.godine i oko toga neću nikome da se pravdam. To od mene ne očekujte. Vidim sada sam postao i politička tema, svi se utrkuju da me optuže kako sam neke izdao, a neke uvrijedio i kupe poene na meni. U politiku se ne miješam, to me ne interesuje. I ovo želim reći javno, bez obzira šta ko o tome misli. Ja se ne odričem moje zemlje Bosne, moje Srebrenice i moga Srebrenika. Ni za šta, pa ni za uspješnu karijeru. Ali i dalje sam na stanovištu da poštujem Srbiju, onu Srbiju koja je spremna da idemo dalje, a ne onu koja je spremna da nas vrati u devedesete. S ovim stavljam tačku na sve i ovo je moje zadnje izjašnjenje na ovo sve  – zaključio je Sadik.
Izvor:avaz.ba