Najljepše plaže u Turskoj

Većina plaža je u vlasništvu velikih hotela

Većina najljepših plaža u Turskoj je u vlasništvu velikih hotela ili klubova za zabavu na plaži koji pružaju mnoge dodatne usluge, što ostavlja mnogo manje prostora za javne i besplatne plaže. Srećom, ove velike kompanije održavaju svoje plaže čistim (javne koje se skoro nikada i ne čiste su obično pune smeća) i cijene ovih plaža su relativno niske i obično su pješčane ili od finog šljunka.

 

Plaža Kaputas

Prije nekoliko stotina godina, ovdje se pojavila velika provalija sa jedne strane planine. Voda u klisuri se isušila i tako je nastala plaža Kaputas, mali komad pješčane plaže oko 400 koraka kada siđete sa glavnog puta, a imate utisak da ste u sred neke divljine. Odavde možete otplivati u neku od obližnjih fosforescentnih pećina.

 

  • Plaža Kaputas

    Plaža Kaputas

    Foto: AGENCIJE


Plaža Asos

Teško je oduprijeti se iskušenju da sjedite na strmom podnožju ove plaže i posmatrate historijske građevine u pozadini, iako je sama plaža veoma mala. Kada sunce zađe i mjesečev sjaj počne da se prelama po vodi, pomislit ćete kako letite među zvijezdama.

 

  • Plaža Asos

    Plaža Asos

    Foto: AGENCIJE


Plaža Konjalti

Nedavno uređena plaža u centru grada Antalije je unjela još bolje promjene u ovo primorsko odmaralište koje je bilo na ivici da padne na listi najboljih turskih ljetovališta. Kilometri šljunčanih plaža, šetališta duž obale, uredni travnjaci  i sve ostale stvari uobičajene za ekskluzivne gradove za ljetovanje čine Antaliju jednom od najposjećenijih destinacija u Turskoj

Izvor:avaz.ba