Namirnice koje trebati izbjegavati prije plivanja

Pravilo je da u vodu ne ulazimo barem pola sata nakon jela, a postoje i određene namirnice koje je bolje izbjegavati prije plivanja.
Donosimo popis namirnica koje vam mogu pokvariti guštanje u vodi ako ih konzumirate prije plivanja.
1. Ljuta hrana
S obzirom na to da nam je tijelo najviše u vodoravnom položaju dok plivamo, refluks kiseline može predstavljati problem, a začinjena hrana može još više pogoršati taj problem. Zato prije plivanja ne konzumirajte ljute umake, papričice i drugu hranu koja bi vam mogla stvarati nelagodu, prenosi Zadovoljna.hr.
2. Voćni sokovi i gazirana pića
Umjesto voćnih sokova i gaziranih pića koji mogu uzrokovati nadutost i grčeve, prije plivanja okrijepite se vodom. Sastav voćnih sokova i gaziranih pića stvara pritisak na vanjski sloj abdominalnog zida što vam može otežati plivanje. 3. Alkohol
Alkoholna pića smanjuju sposobnost reagovanja i prosudbe, a to može biti naročito opasno kada je ulazak u vodu u pitanju. Stoga je najsigurnije izbjegavati alkohol u potpunosti prije ulaska u more, bazen ili bilo koje druge mjesto za kupanje.
4. Mahunarke
Grahorice i mahunarke poput leće i graška sadrže puno vlakana koje je dobro za zdravlje, ali može izazvati nadutost, zatvor i grčeve što vam može pokvariti ljetnu uživanciju.
5. Energetska pića
Konzumiranje energetskih pića može izazvati proljev ili mučninu dok ste u vodi, a postoji i opasnost od dehidracije.
Izvor:(Tuzlanski.ba)