Neymar potpisao za Al Hilal: 200 miliona dolara po sezoni, nevjerovatni bonusi u ugovoru

Neymar je u srijedu zvanično postao novi igrač saudijskog Al Hilala koji će ga učiniti jednim od najplaćenijih igrača u historiji fudbala.

Saudijci su za usluge 31-godišnje brazilske zvijezde platili PSG-u 90 miliona eura, a Brazilac će s bonusima zarađivati blizu 200 miliona dolara po sezoni.

Plaćeniji od njega na svijetu jedino su Cristiano Ronaldo i Karim Benzema, čije osnovne plate u Al Nasru, odnosno Al Itihadu, iznose 213 miliona dolara, uz mogućnost brojnih bonusa.

Ogroman novac samo je jedan od razloga zbog kojih je Neymar odlučio doći u Al Hilal. Španski medij „Cope“ objavio je popis Neymarovih zahtjeva prije odlaska u Saudijsku Arabiju.

Na njemu je bila ogromna vila s 25 soba, u koju je uključena sauna. Ispred kuće ima velik bazen, 40 metara dug i deset metara širok. Klub mu plaća i osam zaposlenih koji brinu o čistoći kuće i bazena te njegovih devet automobila, koji je također dobio akd je potpisao ugovor.

Također, Španci pišu da on ne mora u Saudijskoj Arabiji plaćati ništa – može jesti, putovati i zabavljati se na račun kluba.

Nije objavljeno jesu li baš svi zahtjevi ispunjeni, no čelnici su mu morali udovoljiti kako bi potpisao za njihov klub.

Izvor:saff.ba