OVE STVARI VAS VIZUELNO ČINE DEBLJIM: IZBJEGAVAJTE IH

Kao što postoje stvari koje vizuelno mogu da vas učine mršavijim nego što jeste, u isto vrijeme postoje i stvari koje će vas učiniti debljim, a ne mora da znači da ste dobili više kilograma.

Vjerovatno je da ste odabrali pogrešnu kombinaciju odjeće ili napravili frizuru koja ne ide uz vaše crte lica.

Odjeća

Neadekvatna odjeća može vam dodati nekoliko kilograma više. Koliko god nešto bilo moderno vama možda neće odgovarati, tako da ne treba slijepo pratiti trendove koji se ne uklapaju uz vašu konstituciju. Odjeća koja će vam sigurno dodati neki kilogram jeste široka odjeća. Birajte odjeću koja prati linuju tijela.

Boje

Tamniji tonovi sužavaju vašu figuru, dok svjetliji i bijela boja više utiču na širenje figure i dodaju kilograma. To, naravno, ne znači da treba da nosite samo tamnu odeću, obratite pažnju na to šta vama više odgovara.

Pored boja i materijali mogu da kvare sliku o pravom broju vaših kilograma. Izbacite iz ormara svu garderobu koja podsjeća na mebl štof.

Frizura

Fizura može da doda koji kilogram, ali pogrešna frizura najviše zavisi od oblika vašeg lica. Tako da ona frizura koja vama priliči, možda drugoj osobi neće stajati.

Šminka

Ona treba samo da vas uljepša i istakne crte vašeg lica. Dovoljno je da prilikom šminkanja istaknete samo oči, ili samo usta. Ukoliko previše šminke nanosite i na usta i na oči izgledat ćete starije. A višak pudera ili rumenila dodaje i kilograme, piše magazin.novosti.rs.

Izvor:hayat.ba