PANIKA U HRVATSKOJ, GRLIĆ RADMAN O MILANOVIĆU: ZOVU ME KOLEGE IZ FINSKE I ŠVEDSKE, ZABRINUTI SU

Grlić Radman ranije je tokom dana rekao da ga zovu kolege iz i raspituju se o prijetnjama predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića da će Hrvatska Finsku i Švedsku blokirati pri pokušaju ulaska u NATO.

  • Interesiraju se. Pitaju misli li predsjednik to ozbiljno i je li to hrvatska vanjska politika. Pitaju me hoćemo li doista zaustaviti pristup Finske i Švedske u NATO – dodaje ministar.
  • Razgovarao sam s finskim ministrom i švedskom ministricom. Ona me nakon predsjednikovih izjava nazvala dosta zabrinuto i u čudu pitala ‘Zar je to moguće?’. Hrvatska je predana NATO savezu. Bila je jako zabrinuta – kaže Grlić Radman.

Poslije im, kaže, objašnjava da hrvatska vlada podržava članstvo Finske i Švedske, da će uputiti u sabor ratifikaciju i da će sabor to prihvatiti.

Kaže i da postoji mogućnost da hrvatski ambasador bude pozvan u Finskoj na razgovor. Grlić Radman misli da je moguće da bi Milanoviću mogao biti upućen i neki poziv s američke strane.

  • Sve je moguće. Idemo pričekati te sastanke sutra i prekosutra u Berlinu gdje ćemo razgovarati o tome. Prihvatio sam i poziv njemačke ministrice vanjskih poslova koja želi o tome razgovarati – kaže.

Izvor: Hayat.ba