4 modna komada koja odaju utisak elegancije i visoke mode

Djevojke koje su igrale u kabareu bile su poznate po haljinama sa perjem i trakom na glavi koju je, u većini slučajeva, krasilo veliko pero.

Međutim, vremenom je ovaj trend izašao iz mode i rijetko ko je smatrao da će se više od 200 godina kasnije vratiti na velika vrata.

Haljina sa perjem ove godine je pravi hit modnih revija, a sudeći po fotografijama na društvenim mrežama, može se zaključiti da ih dame obožavaju. Međutim, i pored elegantnih haljina, modni dizajneri pustili su mašti na volju, te su napravili za svakog po nešto.

1. Suknja za svaki dan
Nekada se perje nosilo isključivo noću, odnosno u večernjim izlascima, ali s obzirom na to da se moda i vremena mijenjaju, perje je sada poželjno nositi i u toku dana.

2. Pantalone
Zbog dezena i kroja, ove pantalone su same po sebi pun modni pogodak. Ali, kada se doda i perje, one ostavljaju sasvim drugačiji utisak.

3. Perjani top
Perjani topovi u kombinaciji sa jednobojnim pantalonama su prava dobitna kombinacija u kojoj ćete sigurno biti primijećeni. U ovim kombinacijama ne treba pretjerivati sa nakitom i aksesoarima.

4. Sinonim za eleganciju

Haljine koje su od početka do kraja ukrašene perjem trenutno su najtraženije, a možete ih naći u gotovo svim bojama. Mogu se naći i haljine koje su samo na donjem dijelu ukrašene perjem, one ostavljaju utisak suknje, a veoma su praktične i jednostavne za nošenje.

Izvor: Haber.ba