Pas nanjušio 50.000 cigareta u autobusu

Krijumčarenje je otkriveno tokom redovne kontrole vozila na izlasku iz Srbije, tokom koje je korišćen i službeni pas specijalno obučen za otkrivanje duhana i duhanskih proizvoda.

Carinici su u saradnji sa policijom 13. januara na prelazu Šid spriječili pokušaj krijumčarenja gotovo 50.000 krijumčarenih cigareta skrivenih u specijalno napravljenim šupljinama jednog autobusa koji se iz Prizrena uputio ka Švajcarskoj, saopštila je Uprava carina Srbije.

Krijumčarenje je otkriveno tokom redovne kontrole vozila na izlasku iz Srbije, tokom koje je korišćen i službeni pas specijalno obučen za otkrivanje duhana i duhanskih proizvoda.

“Pas je tokom kontrole aktivno reagovao na prostor u prednjem dijelu autobusa, odmah ispod fabričke šupljine namijenjene za krevet vozača, što je carinicima bio dovoljan znak da ga treba detaljnije pregledati”, saopštili su.

Prostor je, kako navode, očigledno bio smišljeno konstruisan i zapečaćen metalnom pločom zalijepljenom obojenim silikonom kako bi se što manje razlikovao od ostatka unutrašnjosti vozila.

Baš na tom mjestu, dodaju, u specijalno napravljenom bunkeru, otkriveno je 100 boksova cigareta marke ”Winston Blue” sa akciznim markicama samoproglašenog Kosova.

Zbog toga je autobus upućen na dodatni pregled carinskim mobilnim skenerom na čijem snimku su uočene nepravilnosti i u rezervoaru za gorivo.

“Detaljnim pregledom tog dijela vozila, konstatovano je da je i on prepravljan tako što je sečen i pregrađen, te su u toj šupljini do koje je bilo teško doći, carinici otkrili još 133 boksa iste marke cigareta”, stoji u saopštenju.

 

Protiv vozača (47) sproveden je hitan prekršajni postupak u sudu u Sremskoj Mitrovici čiji je ishod novčana kazna od 200.000 dinara, zaštitna mjera trajnog oduzimanja cjelokupnog tovara krijumčarene robe, kao autobusa koji je prepravljan sa namjerom da posluži kao sredstvo za krijumčarenje, pišu Nezavisne novine.

Izvor:haber.ba