Portret Ratka Mladića na stadionu u Srbiji, ispod slike šokantna poruka

Portret Ratka Mladića, osuđenog ratnog zločinca, osvanuo je na vidnom mjestu na stadionu fudbalskog kluba “Mineralac” iz Vranjske Banje, objavile su danas InfoVranjske.

Portret je naslikan između svlačionice tog kluba i zida prema ulici koja razdvaja stadion i dvorište Osnovne škole „Predrag Devedžić“ u Vranjskoj Banji, piše taj portal.

Na zidu se nalaze i zastava Srbije i parola „Srbija je vječna, dok su joj djeca vjerna“. Uz portret Ratka Mladića ispisane su i riječi: „Drina nikada nije bila granica, niti će biti. Drina je naša kičma. Ona protiče kroz centar srpskih teritorija. Znate li kako je nastala Drina? Od suza srpskih majki“.

Ratko Mladić, ratni komadant VRS-a, prošle sedmice je pravosnažno osuđen pred Haškim tribunalom na doživotni zatvor zbog genocida i zločina protiv čovječnosti nad nesrbima tokom rata u Bosni i Hercegovini.

Nakon presude, u Beogradu i Banjaluci pojavili su se grafiti i naljepnice sa prijetnjama smrću bivšem predsjedniku Srbije Borisu Tadiću, za vrijeme čijeg mandata je Mladić uhapšen i izručen Međunarodnom krivičnom sudu za bivšu Jugoslaviju. prneosi “N1“.

Izvor:haber.ba