PRIHVATILI PREPORUKU VLADE FBIH: U TUZLANSKOJ FIRMI 350 RADNIKA DOBILO PO 1.080 KM POMOĆI

Tehnograd Company Tuzla isplatio je jednokratnu finansijsku pomoć za 350 radnika kompanije i članica grupacije.

Svim radnicima bez obzira na visinu njihovih primanja 14. novembra isplaćen je maksimalan iznos definisan Uredbom Vlade FBiH o pomoći stanovništvu usljed rasta indeksa potrošačkih cijena od 1.080 maraka po radniku.

Odluka o isplati jednokratne pomoći donesena je u kompaniji, ali i u svim firmama članicama grupacije i to: Hotel Vertigos, Hotel Tehnograd, Tuzla-Kvarc i Internacionalna poslovno-informaciona akademija Tuzla, prenosi Tuzlainfo.

  • Ljudski potencijali temelj su rada svake kompanije, a samo oni koji to zaista istinski prepoznaju i primijene u poslovanju mogu očekivati dobre rezultate. Svaki poslovni proces počinje i završava sa ljudima, a da bi imali pozitivnu radnu atmosferu i uspješno izvršavali zadatke, potrebno je prepoznati potrebe svih zaposlenih u procesu, nastojati pronaći vrijeme i za posao i za druženje, jer tek kada svi radimo zajedno za ostvarenje istog cilja, možemo svjedočiti uspješnim rezultatima – kažu iz kompanije.

Ističu da su njihovi zaposleni zapravo njihova snaga koju poštuju, cijene i vrednuju, i tako će i ostati.

Jednostavno, imamo tim koji funkcioniše kao jedno, i upravo su ljudski potencijali ti koji čine ovu kompaniju snažnom i prepoznatljivom. Objavom ove vijesti prvenstveno želimo motivisati i druge firme da u skladu sa trenutnom situacijom prepoznaju potrebe svojih zaposlenih i odluče se na isti korak. Naši zaposleni su naša snaga – poručili su iz kompanije Tehnograd.

Izvor:hayat.ba