Roditelji otrovali pa raskomadali svog sina, filmskog redatelja: ‘Zaslužio je, nije našao bračnu družicu‘

Otkriveno je da je bračni par na sličan način prije par godina ubio i svoju kćer i njezina muža

Iranski bračni par uhićen je jer su drogirali, ubili i raskomadali svog sina filmaša Babaka Khorramdina (47), a također su priznali da su nekoliko godina ranije na isti način ubili svoju kćer i zeta, piše Guardian.

Slučaj je zapanjio Iran, gdje je na naslovnicama gotovo svih novina objavljena vijest s naslovima poput ‘Društvo u šoku’ i ‘Stanari terorističke kuće’.

To je također potaknulo intenzivnu raspravu na društvenim mrežama o pravnom sustavu koji nudi relativno blag tretman prema roditeljima koji ubiju svoje potomstvo. Ubojstvo se u Iranu obično tretira kao najteži prijestup, ali ljudima koji ubiju svoju djecu prijeti najviše 10 godina zatvora.Khorramdinovi roditelji ipak bi se mogli suočiti sa smrtnom kaznom ako im se bude sudilo zbog ubojstva njihova zeta.

Ubojstvo filmaša otkriveno je u ranim jutarnjim satima u nedjelju. Policija je pozvana u teheransko predgrađe Ekbatan nakon što je netko u kantama za smeće uočio dijelove ljudskog tijela, izvijestili su lokalni mediji citirajući suca Mohammada Shahriarija, šefa teheranskog kaznenog suda.

Policija je pronašla ljudske ostatke, uključujući dvije ruke, i pomoću otisaka prstiju identificirala žrtvu. Zatim su otišli do kuće Khorramdinovih roditelja.

Iran Khorramdin (74) i Akbar Khorramdin (81) rekli su policiji da su upotrijebili tablete za spavanje kako bi uspavali svog sina prije nego što su ga ugušili i izboli nožem, te mu izrezali tijelo, izvijestile su novine Hamshahri.

Nakon odvođenja u pritvor, supružnici su priznali da su na isti način ubili i svog zeta prije 10 godina, a kćer prije tri godine. Neke od rasprava o slučaju na društvenim mrežama usredotočile su se na to zašto nestanak ubijenih nije potaknuo istragu.

‘Bez obzira na to tvrdi li otac da je u pravu ili ne, jasno je da je policija bila nemarna jer nije istražila sudbinu dvije nestale osobe (kćeri Arezo i njezinog supruga)’, rekao je novinar Maziar Khosravi na Twitteru.

Roditelji su tvrdili da su ubili zeta jer je bio nasilan, kćer jer je postala ovisna o drogama, a sina jer je bio samac i imao je veze sa studenticama, kaže Hussein Rahimi, šef teheranske policije.

Tijekom sudskog ročišta Akbar je rekao novinarima da se ne kaje. ‘Ne žalim što sam to učinio u suradnji sa suprugom. Bili su iskvareni i zahvaljujem Bogu.’

Akbar je ispričao kako je majka na početku gnjusnog čina drogirala sina. ‘Bio je petak navečer kad je njegova majka skuhala piletinu i otrovala je da bi ga onesvijestila, ali to on nije pojeo već je otišao u svoju sobu i zaspao, pa smo hranu stavili u hladnjak. Sutradan se probudio i pojeo obrok’, rekao je Akbar.

Nakon što se oko 17 sati njegov sin onesvijestio, Akbar je ‘privezao njegove noge za stolicu, a zatim mu stavio crnu plastičnu vrećicu na glavu te ga izbo nekoliko puta’. Tijelo su odnijeli u kupaonicu, izrezali ga na komade, dijelove tijela stavili u tri kofera i razasuli po gradu, rekao je,piše Jutarnji

Sudski službenici rekli su da se čini da su roditelji “uglavnom ubrojivi”, ali da trebaju istražiti dalje. Također se navodno ispituje jesu li pod sumnjivim okolnostima nestali i neki drugi članovi obitelji.

Studenti filma odali su počast Babaku Khorramdinu porukom koja je glasila: ‘Zbogom, najljubazniji učitelju na svijetu.’

Susjedi su se okupili ispred obiteljske kuće kako bi pjevali žalosne pjesme, navodi Guardian.

Izvor:haber.ba