Sarajevo poklonilo dječije igralište Banjaluci, a Stanivuković najavio poseban poklon: Humana česma gdje vi budete htjeli

Želimo dati priliku našoj mladosti i želimo buditi ono najljepše u nama. Sarajevo je grad hiljadu mostova, kada kažem mostovi ne mislim samo na građevine ja mislim na pružene ruke. Zahvaljujemo se Stanivukoviću što je pružio svoju ruku, Sarajevo uzvraća ruku, istakla je Karić.

Gradonačelnica Sarajeva, Benjamina Karić danas je posjetila Draška Stanivukovića, gradonačelnica u Banjaluci. Povodom ove posjete na konferenciji za medije gradonačelnica Sarajeva je kazala da je cilj ove posjete prije svega da pored toliko sličnosti nas spajaju različitosti.

“Predstavnici smo mladih političara koji žele gledati naprijed. Želimo ići naprijed, i želimo građanima i građnkama dati ono naljepše. Imali išta ljepše od saradnje. Želimo dati priliku našoj mladosti i želimo buditi ono najljepše u nama. Sarajevo je grad hiljadu mostova, kada kažem mostovi ne mislim samo na građevine ja mislim na pružene ruke. Zahvaljujemo se Stanivukoviću što je pružio svoju ruku, Sarajevo uzvraća ruku, istakla je Karić.

Između ostalog, navodi kako poziva građane Banja Luke da posjete Sarajevo te da će uraditi sve što je u njihovoj moći da mostovi budu usmjerni na najljepše stvari.

”Građani zaslužuju nadu. Poklanjamo simboličan poklon, a to je dječiji park sa igralištem u Banjaluci. Neka djeca budu naša perspektiva, zaključila je Karić.

Nakon gradonačelnice Sarajeva, medijima se obratio i Stanivuković koji je kazao da su ga obuzele lijepe emocije.

” Ovo je historijski trenutak i ne trebamo da mislimo o prološlosti nego da gradimo budućnost. Danas pružimo ruku i gradimo mostove. U Banjaluci se ulaže u sve vjerske zajednice. Pomažemo svim ljudima. Ja ću doći u Sarajevo. I moj tim to želi. Sretan sam što će u Banjaluci biti igralište iz Sarajeva. Benjamina zna sve o historiji ovog grada. Danas će biti otvaranje humane česme i takvu česmu poklanjamo Sarajevu i napravit ćemo je gdje budete željeli. Česmu u Banjaluci će otvoriti Benjamina Karić, istakao je Stanivuković,prenosi Depo

Izvor:haber.ba