“Simpsonovi” poslužili kao inspiracija za novi model Adidas patika

Adidas je pustio u prodaju novu verziju modela patika ZX 10000, koji je dizajniran tako da podsjeća na jednu građevinu iz Simpsonovih.

Dizajneri koji su radili na ovoj patici su bili inspirisani kombinacijom boja restorana brze hrane Krusty Burger iz ove popularne animirane serije. Kao i njegova maskota klovn Krusty, i model adidas ZX 10000 sadrži nijanse roze, tirkizne i smeđe boje, prenosi City Magazine.

Osnovna boja patika je bijela, a neke ivice su obojene crnom i crvenom bojom. Ispod tradicionalnih adidas pruga, nalazi se stilizovano slovo Z, što je logo modela ZX 10000.

Ove patike izašle su u okviru adidasove Three Stripes’ A-ZX serije. Poznati nemački proizvođač je, naime, napravio plan prodaje 26 novih modela adidas patika za trčanje, gdje ime svakog od njih počinje jednim slovom alfabeta.

Adidas Krusty Burger patike dakle predstavljaju model na slovo K. Njih je za sada moguće nabaviti samo preko adidas CONFIRMED aplikacije po cijeni od 130 dolara, dok će one biti masovno dostupne tek od 27. februara. (Tuzlanski.ba)

Izvor:tuzlanski.ba