Srbijanac iskasapio suprugu pa joj ostavio poruku na Facebooku: Počivaj u miru srce moje

Zločin dogodio se u jednoj sobi, dok su u drugoj spavale njihove maljoletne kćerkice od sedam mjeseci i tri godine

Nenad Lazarević (26) iz Kušeljeva ubio je svoju suprugu Dajanu (22) u stanu u Salcburgu. On je zatim iskasapljeno i krvavo tijelo supruge sakrio u fioku za posteljinu u kauču, kako dadilja, koju je pozvao da pričuva djecu, ne bi vidjela zločin.

Predao se policiji

On se zatim odvezao do glavne policijske stanice u Salcburgu i policajcima rekao šta je uradio. Da situacija bude još bizarnija, prije nego što se predao policiji na Facebooku svoje supruge ostavio je jezivu poruku.

– Počivaj u miru srce moje – napisao je on na Facebook profilu supruge koju je brutalno ubio nožem i to onda kada za zločin još niko nije znao.

Nakon toga Nenad se predao policiji i ispričao im da je poslije svađe Danijelu izbo nožem. Ovaj jeziv zločin dogodio se u jednoj sobi, dok su u drugoj spavale njihove maljoletne kćerkice od sedam mjeseci i tri godine.

Nenad je Danijelu nekoliko puta ubo kuhinjskim nožem i kada je podlegla povredama, pozvao je bejbisiterku da hitno dođe da pričuva djecu dok on nešto završi. Dadilja je pristala ni ne sluteći da se u stanu nalazi iskasapljeno tijelo mlade majke.

Policija je brzo došla u stan i pronašla Dajanino tijelo. Nenad je uhapšen i saslušavan do kasno u noć. Tužilaštvo je naložilo obdukciju ubijene žene.

Podnijela zahtjev za razvod

– Utvrđeno je da je ubijena nožem iz njene kuhinje – navode austrijski mediji i dodaju da je ubistvo usljedilo nakon višegodišnje torture koju je nesretna mlada žena trpila.

Kako pišu mediji, Dajana je početkom ove godine podnijela zahtjev za razvod braka od Nenada. I to nakon što mu je u februaru austrijski sud odredio zabranu prilaska Dajani. Poznanici ubijene Dajane kažu da je bila dobra djevojka i da je, nakon što se udala za Nenada, otišla u Austriju.

Izvor:avaz.ba