SVAKA ČAST, DOBRI LJUDI: MLADI ADEM DOBIO NOVOG KONJA I MOĆI ĆE NASTAVITI RADITI

Zahvaljujući dobrim ljudima, mladić Adem Huseinović iz Sanskog Mosta kupio je danas radnog konja, nakon što ga je juče snašla velika nevolja jer mu je raniji, kojim je zarađivao za život i pomagao višečlanoj porodici, iznenada uginuo.

Nakon što su njegovu priču objavili lokalni mediji, oglasili su se Sanjani koji trenutno žive i rade u Njemačkoj te prikupili neophodan novac za nabavku životinje.

Huseinović kaže kako je, čim je dobio novac, mladog konja kupio u obližnjem selu Kozica za 1.500 maraka, a ostatak prikupljenih sredstava iskoristio je za nabavku hrane i radnog alata.

Ovaj mladić kruh sa sedam kora zarađuje sijekući drva u šumi te ih potom konjskim kolima prevozi i prodaje građanima kojima je potreban ogrev.

  • Konj kojeg sam posjedovao se iznenada razbolio i nije mu bilo pomoći. Zvao sam veterinara koji mu je dao injekciju, ali sve je bilo uzalud. Rekao mi je kako se vjerovatno radi o zgrušavanju krvi – bio je očajan Huseinović, pišu Nezavisne.

Inače, mladić potiče iz osmočlane porodice, a njegov otac Muharem dobro je poznat Sanjanima i bavi se sakupljanjem i preprodajom starog željeza.

Porodica je dugo sakupljala novac za kupovinu konja koji im je uginuo, zbog čega su pali u očaj, ali zahvaljujući dobrim ljudima Adem će ponovo biti u prilici da sopstvenim radom zarađuje novac i pomaže ocu, majci, braći i sestrama.

Izvor:hayat.ba