TikTok postao zvanični sponzor Evropskog prvenstva u fudbalu

Mobilna aplikacija za kratke videozapise, TikTok, bit će globalni sponzor UEFA Evropskog fudbalskog prvenstva, koje će se održati od 11. juna do 11. jula 2021. godine.

Ovo je prvi put da platforma za digitalnu zabavu sponzoriše veliki UEFA-in događaj i ovakav potez predstavlja uzbudljiv korak i za TikTok i za UEFA-u, predstavljajući nove vrste partnera.

UEFA je u zvaničnom saopštenju objavila da će povodom TikTok sponzorstva lansirati niz novih uzbudljivih funkcija kao što su efekti proširene stvarnosti, hashtag izazovi, TikTok LIVE i Sounds. Tako će gledaoci i navijači dobiti jedinstveno i inovativno iskustvo, koje će im omogućiti da se povežu i podijele svoju strast s drugim ljudima, stoji na zvaničnoj web stranici UEFA-e.

Osim toga, TikTok kroz ovo partnerstvo želi učvrstiti svoju poziciju kao jedna od najpopularnijih aplikacija. Aplikacija će omogućiti svojim fudbalskim fanovima praćenje svojih omiljenih kreatora, snimaka na temu fudbala, ali i dodatne sadržaje poput reakcija, najboljih trenutaka i slavlja fudbalskih ekipa koje će učestvovati na prvenstvu. Također, UEFA će omogućiti TikTok-u pristup svojoj ogromnoj arhivi video materijala.

Prije početka prvenstva, UEFA EURO 2020 će dobiti zvanični TikTok kanal, čiji zadatak će biti inspirisati milione ljubitelja fudbala širom svijeta s ekskluzivnim sadržajima i arhivskim snimcima.

Izvor:avaz.ba/noob.ba