U Kini otvoren prvi semafor za kamile! (VIDEO)

Semafor posebno onaj za kamile, možda vam izgleda kao nekakava fatamorgana, ali u Kini je stvaran i postoji!

Pre par dana u mestu Dunhuang na planini Mingša u provinciji Gansu oblasti koju posećuju turisti otvoren je prvi na svetu semafor za kamile!…

Semafori su pre svega namenjeni turistima koji ovaj deo sveta planinu Mingša posećuju da bi jahali kamile, a pomoći će im da izbegnu sudare i nezgode, koje se često događaju.

Inače, planina Mingsha je takođe poznata i kao “pevajuća peskovita planina”, jer kada turista prođe nogama kroz pesak ili se spusti niz peskovitu dinu, ponekad može da čuje glasne zvukove ispod svojih nogu.

Tako će bezbedni biti i turisti i kamile. Zanimljivi neobični kamila semafori pušteni su u rad u nedelju 11. aprila 2021.godine

Kada je na semaforu uključena zelena kamila, životinje mogu bezbedno da prođu, a kada je signal crvene boje, moraju da se zaustave.

Prema ECNS-u, kineskim državnim medijima, problem koji je doveo do nastanka ovog semafora, jeste činjenica da se se staze za šetnju često seku sa stazama kojima se kreću kamile.

Kako bi se izborili sa tim problemom, radnici su napravili otvor u stazi i odvojili deo samo za kamile, dok semafor upravlja regulisanjem saobraćaja na raskrsnici.

Čudni semafori u Kini, jedinstveni su u svetu, pa su već turistička atrakcija.

(Zanimljivostidana.com)

Izvor:rtvbn.com