ZAJEDNO SU SKINULI 114 KG, A NISU NI JEDNOM OTIŠLI U TERETANU: SAMO SU PRESTALI JESTI NEZDRAVO

Jess Levett (29) i njen partner Nick Todd (40) iz Aylesbury Valea, Buckinghamshire, upoznali su se na fakultetu te su od tada vrlo brzo stekli jednu naviku, a to je prejedanje brzom hranom.

Par je konstantno naručivao brzu hranu, grickao visokokalorične poslastice u kinu, a kada bi kuhali kod kuće, odlučili bi se za prerađenu hranu pizze.

Nakon što je otkrila da više ne može stati u haljinu veličine 4XL (54), Jess se odlučila pridružiti grupi za mršavljenje, zamijenivši brzu hranu za zdrave obroke. Nakon toga, odlučila je Nicka uvjeriti da napravi isto.

Tokom dvije godine, Jess je skinula 44 kilograma te sada teži 69 kilograma, dok je njen partner Nick izgubio oko 70 kilograma. On je prije imao 165 kilograma, a sada ima 95.

Nick i ja upoznali smo se na fakultetu gdje smo se počeli prejedati. Kako su godine prolazile, postajali smo sve teži i teži. Sve što smo radili vrtilo se oko hrane. Čak i kada bismo išli u kino, prije bismo pojeli obrok, a tamo bismo grickali kokice. Ljudi bi nas uvijek gledali kada bismo naručivali jer bi uvijek udvostručili porcije – čak i pomfrita. Jednog dana odlučila sam da je dosta. Taj dan nisam mogla stati u svoju haljinu veličine 4XL. Znala sam da moram nešto poduzeti – objasnila je Jess.

U januaru 2018. Jess je počela poticati Nicka da se pridruži njenoj grupi za mršavljenje. U početku je bila sumnjičava i mislila je da neće izgubiti kilograme.

  • Kako se bavim ragbijem, svoju veličinu vidio sam kao pozitivnu. Moj posao bio je potaknuti ljude da vode zdrav način života igrajući ragbi. Ipak, nisam bio dobra reklama. Nisam mislio da ću uspjeti smršaviti, no kada sam vidio rezultate držao sam se tog novog načina života – kaže Nick.
  • Ponosna sam na ono što smo učinili. Usredotočili smo se isključivo na prehranu. Nismo išli u teretanu samo smo brzu hranu zamijenili zdravim obrocima. Nick je ionako prilično aktivan na poslu, ali nisam krenula u teretanu sve dok nisam izgubila 44 kilograma. Prije sam bila umorna, ali sada sam puna energije. Prešli smo jako dalek put. Ponosni smo. Povećalo nam se i samopouzdanje. Nick i ja sada ni ne pomišljamo o narudžbama brze hrane – objasnila je Jess.

Par kaže da su sretni što su jedno drugom bili najveća podrška tokom cijelog ovog puta. Jess svoje putovanje dijeli sa svojim pratiteljima na Instagram profilu, piše Daily Mail.

Izvor:hayat.ba