Željko Komšić: Dodik traži od Vučića da ponizi i sebe i Srbiju

Željko Komšić, predsjedavajući predsjedništva Bosne iHercegovine, ponovo se osvrnuo na izjave Milorada Dodika nakon odluke visokog predstavnika Valentina Inzka kojom se zabranjuje negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca.

Njegovu objavu na društvenoj mreži Facebook prenosimo u cijelosti:

“Po srbijanskim zakonima zabranjeno negiranje genocida, Dodik traži od Vučića da ponizi i sebe i Srbiju.

Dodik će sada vjerovatno trčati na sastanak kod Vučića, slati oštre poruke, prijetiti ratom, za koji Vučić, barem tako često kaže, “nema sinova”. On će svakako prenijeti svoju rezignaciju donošenjem dopune o Kaznenom zakonu Bosne i Hercegovine kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida. prenosi “Radiosarajevo“.

Međutim, šta da mu kaže Vučić kada je po samom Krivičnom zakonu Republike Srbije zabranjeno negiranje genocida i drugih presuđenih ratnih zločina.

Vidjet ćemo hoće li Vučić pogaziti zakone Republike Srbije kako bi utješio Dodika. Čudno bi bilo zaista da predsjednik Vučić ponižava sebe i Srbiju radi jednog prilično neuravnoteženog Dodika. Ako se to desi, onda bi neko sutra mogao Vučiću reći da je političku volju Dodika stavio iznad zakona Republike Srbije.

Svakako, Dodik će prije ili poslije toga, održati onu posebnu sjednicu NSRS (koja je uvijek posebna jer bude tu svega od šamara do pljuvanja) i opet donijeti nekakve zaključke. Naravno, sve uz direktan TV prenos Dodikovih nastupa histerije, ali ne i diskusije na sjednici”, napisao je Komšić na Facebooku.

Izvor:haber.ba