Poznat identitet dadilje: Ima debeli dosije, trovala bebu bensedinima, lažno se predstavljala kao medicinska sestra

Dadilja Snežana I.C. (51) iz Beograda uhapšena je zbog sumnje da je danima trovala bensedinima petomjesečnog dječaka kojeg je čuvala. Monstrum dadilja je otkrivena kada su roditelji primjetili da je beba nekoliko dana bukvalno komirana, mlitava i da slabo jede.

Dijete  su odmah odveli kod pedijatra, a zatim i kod specijalista Dječje univerzitetske klinike u Tiršovoj, koji su odmah posumnjali da je riječ o trovanju. Urađene su toksikološke analize koje su potvrdile sumnje – u krvi bebe pronađene su ogromne količine bensedina! Dežurni neurolog odmah je slučaj prijavio policiji, nakon čega je dadilja uhapšena!

Kako se saznaje+, Snežana već ima “debeli” dosije u policiji i osuđivana je za krađe i prevare. Ona je na saslušanje ponijela i ljekarsko uvjerenje o psihijatrijskim bolestima. Prema riječima izvora iz istrage, roditelji nisu ništa čudno primjetili u ponašanju dadilje koju su pronašli preko sajta “Bebisiterke.rs“.

– Živjela je u beogradskom naselju Zvezdara kao i roditelji bebe. Ima dva sina. Na uvid je mladom bračnom paru dala i lažne preporuke i dokumenta da je radila kao medicinska sestra u više zdravstvenih ustanova. Roditeljima je odgovaralo što je Snežana u blizini, kako bi vrlo brzo došla da čuva bebu ako im nešto iskrsne zbog posla – kaže izvor Kurira. Prvi osnovni sud u Beogradu odredio je Snežani pritvor do 30 dana.

– Pritvor joj je na prijedlog tužilaštva odredio sudija za prethodni postupak zbog opasnosti da će uticati na svjedoke i da će ponoviti krivično djelo, jer je već bila uslovno osuđena. Postoji bojazan da će uticati na roditelje bebe, kao i na vlasnicu sajta preko kojeg je angažovana – rekla je portparolka suda Bojana Stanković.

Dadilja se prethodno na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu branila ćutanjem, odnosno iskoristila je pravo da ne iznosi odbranu i dostavila je svoju ljekarsku dokumentaciju.

– Tužilaštvo namjerava da u daljem toku postupka, pored ispitivanja roditelja u svojstvu oštećenih i svjedoka, naloži i psihijatrijsko vještačenje ove žene, koja se tereti za krivično djelo zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica.

Za ovo krivično djelo predviđena je kazna zatvora od tri mjeseca do pet godina – navode u Tužilaštvu.

Pedijatar dr. Tomislav Stevanović kaže da je dadilja mogla lako da ubije bebu da je nastavila da je truje lijekovima.

– Ovo je jako opasno i zabrinjavajuće! Pogotovo što se radi o takom malom djetetu, tek rođenom. Velika sreća je što je majka primjetila da sa dječakom nešto nije u redu i što su ljekari uopšte i uradili toksikološke analize. Na sreću, beba će uz pomoć infuzije i prirodnim putem izbacila toksični sadržaj iz organizma i to neće ostaviti velike posljedice. Međutim, da je davanje bensedina nastavljeno, moglo je da dođe do ozbiljnog trovanja, srčanog zastoja, gušenja i smrti bebe – upozorio je dr. Stevanović. (Kurir.rs/Informer)

Izvor:Tuzlanski.ba