Sutra kiša, od utorka sunčanije

U nedjelju će u Bosni i Hercegovini veći dio dana biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima prije podne. Glavnina padavina je u Bosni

U Bosni i Hercegovini jutros je većinom sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Lokalno u centralnim i istočnim područjima je pretežno oblačno vrijeme, objavio je danas Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) Bosne i Hercegovine, a prenosi Anadolu Agency (AA).

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 6; Grude 10; Ivan-sedlo i Sokolac 11; Bugojno i Srebrenica 12; Sarajevo 13; Bihać, Tuzla i Zvornik 15; Zenica 16; Banja Luka, Prijedor i Sanski Most 17; Trebinje 18; Bijeljina i Gradačac 19; Mostar 22 stepena. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 945hPa, za 3hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

Danas sunčanije prije podne. U drugom dijelu dana lokalni pljuskovi su mogući u centralnim, istočnim, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne, te na istoku, jugoistoku i sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28 stepeni, na jugu zemlje do 31 stepen.

U Sarajevu većinom sunčano uz umjerenu oblačnost. Poslije podne je moguć kratkotrajan pljusak kiše. Najviša dnevna temperatura zraka oko 24 stepena.

nedjelju će u Bosni i Hercegovini veći dio dana biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima prije podne. Glavnina padavina je u Bosni. U poslijepodnevnim satima smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17 stepeni, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25 stepeni, na jugu zemlje do 27 stepeni.

ponedjeljak se očekuje više oblačnosti u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. U ostatku zemlje mala do umjerena naoblaka. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12 stepeni, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25 stepeni, na jugu zemlje do 27 stepeni.

utorak će u Bosni i Hercegovini biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12 stepeni, na jugu zemlje do 17 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 27 stepeni, na jugu zemlje do 29 stepeni.

Izvor:face.ba